Sir Krovč
![]() |
Proizvajalec in regija:
Skupina:
Poltrdi siri
Sezona:
Celo leto
Tip sira:
poltrdi
|
Sir Krovč pridelujem iz mešanice termiziranega ovčjega in surovega kravjega mleka. Intenziven in aromatičen okus ovčjega mleka postane v kombinacij s kravjim nežnejši, vendar še vedno dovolj izrazit, da pusti rahel pikanten priokus. Hlebčke, ki tehtajo od 3 do 4kg, premažemo z rdečo mažo, ki se med zorenjem počasi suši in tako dodatno obogati aromo in okus. Krovč ima suho in trdo skorjo svetlo rjavo barve, struktura sira pa je mehka in prožna. Glede na čas zorenja, ki traja od dva do pet mesecev, sir pridobiva izrazitejšo aromo, struktura pa postaja vedno bolj čvrsta in suha. Sir je primeren za samostojno uživanje, na pici ali toplih sendvičih, lepo pa se poda tudi na hladne ali tople zelenjavne jedi.