Ovčji sir
![]() |
Proizvajalec in regija:
Skupina:
Poltrdi siri
Sezona:
Celo leto
Tip sira:
poltrdi
|
Poltrdi ovčji sir, ki ga v naši sirarni pridelujemo iz termiziranega polnomastnega mleka je znan po svojem, za ovčje sire značilnem, aromatičnem in polnem okusu. Ta izvira predvsem iz bogate vsebnosti beljakovin, maščob in kalcija v ovčjem mleku. Hlebčki sira, ki tehtajo od 3 do 5kg imajo suho in gladko skorjo, sivo rjave barve. Med procesom zorenja, ki traja od dveh mesecev pa vse do pol leta, pridobiva sir nežno sivo rumeno barvo, struktura pa postaja vedno bolj čvrsta in trda. Ovčji sir je dobra izbira za vse tiste, ki prisegate na izrazite in rahlo pikantnejše okuse. Skupaj z različnimi oreščki ali suhim sadjem je nepogrešljiv del sirnih narezkov, odlično pa se dopolnjuje tudi s številnimi jedmi mediteranske kulinarike.